Σάλτσα ζυμαρικού Σικελίας με φακές 2 ψήφοι

Σάλτσα ζυμαρικού Σικελίας με φακές
Πηχτή και πλούσια με μανιτάρια, φακές και μυρωδικά, η σάλτσα αυτή είναι πλούσια
σε πρωτεΐνες και ίνες όπως και σε γεύση. Μια ωραία σάλτσα μακαρονάδας!

 
 

Υλικά (8 μερίδες)


1 φλιτζ. κρεμμύδια κομμένα
2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ωμές φακές
3 φλιτζ. νερό
450 γρ. σάλτσα ντομάτας από κονσέρβα ανάλατη
75 γρ. τοματοπολτός
1,5 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο προσθέτοντας λίγο νερό για να μην κολλήσουν. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές και το νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας που και που. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας που και που και προσθέτουμε περισσότερο νερό, αν θέλουμε αραιότερη τη σάλτσα. Σερβίρουμε πάνω σε ζυμαρικό ή σε ρύζι.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες