Υλικά (4-6 μερίδες)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά σκόρδο λιωμένο
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
2 φλιτζ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 ντοματάκια κομμένα σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί ή ζωμός κοτόπουλου
1/2 κουταλάκι τσίλι λιωμένα
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος κομμένος
500 γρ. ζυμαρικό μπουκατίνι
αλάτι
πιπερόσποροι μαύροι κοπανιστοί κατά τη γεύση
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μανιτάρια, τις ντομάτες και το κρεμμυδάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί (ή το ζωμό) και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ξεκολλήσει η ξεροτηγανισμένη τροφή, που μπορεί να έχει μείνει στον πάτο της κατσαρόλας. Μαγειρεύουμε για 2 ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε τα τσίλι, το μαϊντανό και το βασιλικό και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
3. Βάζουμε αλάτι και τους πιπερόσπορους κατά τη γεύση. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω παρμεζάνα.