Υλικά
1/2 κιλό κιμά
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
12 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά κοφτή ρίγανη
1 ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
12 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά κοφτή ρίγανη
1 ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
-Βάζετε τον κιμά μέσα σε μία λεκάνη-Βάζετε την ψίχα του ψωμιού να μουσκέψει μέσα στο γάλα και κατόπιν τη στύβετε και τη βάζετε μέσα στον κιμά
-Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το λάδι
-Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά
-Αφήνετε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο
-Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια
-Βουτυρώνετε ένα ταψί
-Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί
-Τοποθετείτε τις πατάτες γύρω από τα μπιφτέκια
-Αλατοπιπερώνετε
-Πασπαλίζετε με ρίγανη
-Ρίχνετε μικρά κομμάτια βούτυρο από πάνω
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.