Μπακαλιάρος με ρύζι και ελιές 4 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Μπακαλιάρος με ρύζι και ελιές
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο σε μερίδες.
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλεύρι για το αλεύρωμα
1 φλιτζ. άσπρο κρασί
1 φλιτζ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελιές
αλάτι
πιπέρι
2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.
Καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στο ρύζι.
Αλευρώνουμε το μπακαλιάρο και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρασί, τα ντοματάκια, τις ελιές και το αλατοπίπερο και βράζουμε 15-20 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τις ελιές και τον περιχύνουμε με τη σάλτσα.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες