Υλικά (8 μερίδες)
Μπακαλιάρος παστός ένα φύλλο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια και τον βάζετε στο νερό για να ξαλμυρίσει για 10 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζετε το νερό 3-4 φορές. Σε νερό βάζετε επίσης τα μπαρμπουνοφάσουλα για 8 ώρες να φουσκώσουν.2. Τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε ελάχιστο νερό και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά.
3. Έπειτα βγάζετε τον μπακαλιάρο και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φασόλια μαζί και τις ντομάτες και δύο φλιτζάνια νερό. Τα αφήνετε να σιγοψηθούν για 50 περίπου λεπτά.
4. Τέλος ξαναρίχνετε μέσα το μπακαλιάρο ελάχιστο λίγο νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά . Σερβίρετε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.