Μους σοκολάτας 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μους σοκολάτας
 
 

Υλικά

300 γρ. κουβερτούρα
2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. βούτυρο
1 βανίλια σκόνη
τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και μαζί με το βούτυρο την βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ, στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στην μεγαλύτερη ένταση του φούρνου. Ανακατεύετε και συνεχίζετε για άλλο 1 ή 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί τελείως. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Ρίχνετε 3 κ. σ. σαντιγί στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγη λίγη και την υπόλοιπη, ανακατεύοντας απαλά.
Μοιράζετε την μους σε μπολ και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε. Γαρνίρετε με τριμμένη κουβερτούρα.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες