Μακαρόνια με τρίχρωμες πιπεριές 27 ψήφοι

Μακαρόνια με τρίχρωμες πιπεριές
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 πακέτο σπαγγέτι νούμερο 6
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη, 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πιπεριά κίτρινη
2-3 κουταλιές σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
300 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε το λάδι να κάψει. Ύστερα ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε διάφορα σχήματα
-όχι πολύ μικρά- και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε στο τηγάνι μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε για πέντε λεπτά να πάρουν το άρωμα του κρασιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγη κρέμα γάλακτος. Τα μακαρόνια σερβίρονται ζεστά και για όσους το επιθυμούν με λίγη παρμεζάνα.
1 αστέρια από 27 επισκέπτες