Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. μακαρόνι στριφτό ή βίδες
5 φέτες μπέικον κομμένο
λίγο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές αλεύρι
2 κονσέρβες ντοματάκια των 400 γρ. κάθε μια
2 κουταλάκια μίγμα μπαχαρικών Cajun
1/3 κουταλάκι κόκκινες καυτερές νιφάδες πιπεριού
250 γρ. ζαμπόν βρασμένο κομμένο σε κύβους
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
1 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού
1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι κατά τη γεύση
5 φέτες μπέικον κομμένο
λίγο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές αλεύρι
2 κονσέρβες ντοματάκια των 400 γρ. κάθε μια
2 κουταλάκια μίγμα μπαχαρικών Cajun
1/3 κουταλάκι κόκκινες καυτερές νιφάδες πιπεριού
250 γρ. ζαμπόν βρασμένο κομμένο σε κύβους
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
1 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού
1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό αλλά όχι τελείως και το στραγγίζουμε.2. Στο μεταξύ σοτάρουμε το μπέικον μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε μια χύτρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αλάτι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύοντας πασπαλίζουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το ζυμαρικό, το ζαμπόν, τις γαρίδες και το πιπέρι και τα αναμιγνύουμε. Το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ του 1,5 λίτρου.
3. Αναμιγνύουμε τα τρίμματα ψωμιού, το τυρί και 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο και τα χύνουμε πάνω στο φαγητό.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC περίπου για 30 λεπτά.