Μάφινς φράουλας
Ανοιξιάτικη ελαφριά γεύση για το Πάσχα και όχι μόνο. Μια ελαφριά συνταγή για όλες τις ώρες που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά (12 τεμάχια)
1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλ. ζάχαρη ή κάποιο γλυκαντικό (φρουκτόζη)
1/4 κ.γ. σόδα
ελάχιστο αλάτι
1 βανίλια
2/3 φλ. ξινόγαλα ή γιαούρτι
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες
1/3 φλ. ζάχαρη ή κάποιο γλυκαντικό (φρουκτόζη)
1/4 κ.γ. σόδα
ελάχιστο αλάτι
1 βανίλια
2/3 φλ. ξινόγαλα ή γιαούρτι
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια. Χωριστά ανακατέψτε το ξινόγαλα, το λάδι και το αυγό. Ρίξτε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το αλεύρι με ένα κουτάλι ώσπου να βραχεί το αλεύρι. Ρίξτε και τις ψιλοκομμένες φράουλες.Μοιράστε το μείγμα στις υποδοχές μιας φόρμας για 12 μάφινς αφού τις βουτυρώσετε και αλευρώσετε πρώτα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς 20-25 λεπτά. Τα μάφινς είναι σχεδόν άγλυκα γι΄αυτό αν θέλετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.