Υλικά (1 λίτρο περίπου)
1 1/4 φλ. φρέσκα φύλλα μέντας
700 ml. βότκα
300 γρ. ζάχαρη
230 ml. νερό
8 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
700 ml. βότκα
300 γρ. ζάχαρη
230 ml. νερό
8 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φύλλα μέντας από τα κοτσάνια και τα πλένουμε με κρύο νερό. Τα στεγνώνουμε. Βάζουμε σε φλιτζάνι πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να βάλουμε σε γυάλινο δοχείο 1 1/4 φλιτζάνι φυλλαράκια. Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε για 2 εβδομάδες σε δροσερό μέρος. Μετά στραγγίζουμε καλά τα φυλλαράκια μας να βγάλουν όλο τους το άρωμα και με ένα τουλπάνι ή μια λεπτή σήτα φιλτράρουμε πολύ καλά το υγρό μας. Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι το αφήνουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο υγρό μας. Προσθέτουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής ξανακλείνουμε το βάζο μας και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες. Το ποτό μας είναι έτοιμο.Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι για την ενίσχυση του χρώματος της μέντας, τα χρησιμοποιείτε εάν θέλετε. Ωραίο είναι να σερβίρετε την μέντα δροσερή από το ψυγείο ή σε μικρό ποτήρι με ένα παγάκι.