Υλικά
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο κονιάκ
2 ξύλα κανέλλας
10 καρφιά γαρύφαλο
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο κονιάκ
2 ξύλα κανέλλας
10 καρφιά γαρύφαλο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα και με μια οδοντογλυφίδα το τρυπάμε από πολλές πλευρές. Τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βάζο, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε στον ήλιο για 40 μέρες ανακινώντας κατά διαστήματα. Στη συνεχεία στραγγίζουμε το ποτό από τα βύσσινα, το περνάμε από τουλπάνι και το φυλάμε σε μπουκάλια.Στη συνταγή αυτή, η ποσότητα της ζάχαρης είναι ιδία με αυτή του βύσσινου για το λόγο ότι το βύσσινο είναι ξινό και δεν θέλουμε έντονη την ξινή γεύση στο λικέρ.