Α. Παίρνουμε 12 καρύδια πράσινα, δηλαδή σχεδόν ώριμα αλλά όχι εντελώς. Τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε σε ένα βάζο (περιεκτικότητας 2-2,5 λίτρων), με 2 λίτρα απόσταγμα των 45ο. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να μαλακώσει ένα μήνα και παραπάνω. Β. Διαλύουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 8 έως 10 σταγόνες από το μίγμα Α. Κρίνουμε έτσι τη δύναμη του μίγματος Α και επί πλέον την ποσότητα νερού που πρέπει να συμπληρώσουμε. Αν δεν είναι πολύ δυνατό αφαιρούμε (1/2 κιλό ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό για 1 λίτρο του μίγματος Α) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.