Λιγκουίνια με γαρίδες μύδια και δυο τυριά 3 ψήφοι

Λιγκουίνια με γαρίδες μύδια και δυο τυριά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


250 γρ. γαρίδες
1 κουταλιά ξηρή ρίγανη κοπανισμένη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτρια τομάτα κομμένη
1/2 φλιτζ. χτυπημένη κρέμα
1/2 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. τριμμένο ελβετικό τυρί (γραβιέρα ή έμμενταλ)
1/4 φλιτζ. μπλέ τυρί κομματιασμένο
1/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
250 γρ. μύδια

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα λιγκουίνια.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι, το σκόρδο και τη ρίγανη για 1 λεπτό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά.
3. Προσθέτουμε την τομάτα και εξακολουθούμε να βράζουμε για 3 λεπτά ή ώσπου να βράσει η τομάτα
4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε μέχρι μόλις να ροδίσουν.
5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά.
6. Μαγειρεύουμε με την κατσαρόλα σκεπασμένη ώσπου το υτρί να λιώσει και η σάλτσα να ζεσταθεί καλά.
7. Σερβίρουμε πάνω στα στραγγισμένα λιγκουίνια.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες