Γαρίδες μεγάλες με σκόρδο
Είναι έξοχες με ένα καλό ντιπ, όπως το τζατζίκι. Βεβαιωνόμαστε ότι
έχουμε αφαιρέσει τους πολύ καυτερούς σπόρους από το τσίλι.
έχουμε αφαιρέσει τους πολύ καυτερούς σπόρους από το τσίλι.
Υλικά (4 μερίδες)
2 κουταλιές πουρέ σκόρδου ή πάστα
1 κουταλιά φρέσκο κόλιαντρο κομμένο
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 πράσινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
χυμός από 1/2 λεμόνι
400 γρ πολύ μεγάλες γαρίδες (αποψυγμένες) ξεφλουδισμένες
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τον πουρέ σκόρδου, το κόλιαντρο, το κίμινο, το τσίλι και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.2. Περνάμε τις γαρίδες σε 8 σουβλάκια και τις αλείφουμε καλά με το μίγμα του σκόρδου. Τις σκεπάζουμε και τις μαρινάρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
3. Ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα μπάρμπεκιου ή τις βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ και τις ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρό μέχρι να σκουρύνουν εξωτερικά. Σερβίρουμε αμέσως.