Λιγκουίνια αρραμπιάτα με σκόρδο και ελιές 1 ψήφοι

Λιγκουίνια αρραμπιάτα με σκόρδο και ελιές
"Αrrabiata" στην Ιταλία σημαίνει "μαινόμενος" και αναφέρεται σε ένα πιάτο καυτερό και πικάντικο. Το βαθμό
της "μανίας", δηλ. από πολύ ήπιο μέχρι πολύ καυτερό, μπορούμε να το ρυθμίσουμε αυξομειώνοντας την ποσότητα
από τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, που του βάζουμε. Μπορούμε ακόμη να βάλουμε κομμάτια από κοτόπουλο ψητό ή
βραστό, που μας έχει μείνει, η ακόμη και από ωμό κοτόπουλο ή γαρίδες, που θα βράσουν μέσα.

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ λιγκουίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι κίτρινο κομμένο
8 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
3/4 -1 κουτ. τσαγιού κατά τη γεύση
1 κιλό τομάτες από κονσέρβα κομμένες σε κύβους ή λιωμένες
1/4 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια και χοντροκομμένες
2 κουτ. σούπας κάπαρη
2 κουτ. σούπας μαϊντανός κομμένος
αλατοπίπερο κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
2. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια ως δυνατή και προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού. Τηγανίζουμε μέχρι το σκόρδο να αποδώσει το άρωμά του, περίπου για 1 λεπτό.
3. Ρίχνουμε τις τομάτες μαζί με το ζωμό τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε η σάλτσα να σιγοβράζει ξεσκέπαστη, ενώ ανακατεύουμε που και που, μέχρι να γίνει παχύρρευστη, περίπου για 12-15 λεπτά.
4. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο, ρηχό, προθερμασμένο μπολ για το σερβίρισμα. Ρίχνουμε από πάνω την καυτή σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες