Λαγός στιφάδο 51 ψήφοι

Λαγός στιφάδο
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 μικρός λαγός
2 1/2 κιλά κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
1 φλιτζ. ξύδι
2 κονσέρβες τοματάκι α των 400 γρ.
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 μπαλάκια μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τον λαγό σε μερίδες, τον βάζουμε σε μια λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες.
Από βραδύς βάζουμε, αν θέλουμε, σε μια λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια, οπότε την άλλη μέρα τα ξεφλουδίζουμε εύκολα και χωρίς δάκρυα. Τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και,
αφού πάρουν δυο τρεις βράσεις, τα βγάζουμε.
Πετάμε το νερό και βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και, μόλις κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τον λαγό και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε την τομάτα και το αλατοπίπερο
-Βγάζετε το λαγό από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το λαγό
-Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε
-Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.
2 αστέρια από 51 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες