Κριθαράκι με τόνο και λαχανικά
Το πιάτο αυτό έχει πορτογαλική προέλευση, όπου φτιάχνεται με ρύζι και φρέσκο τόνο. Στην παρούσα παραλλαγή το κριθαράκι και ο τόνος κονσέρβα δίνουν ένα εξ ίσου ωραίο κρύο πιάτο με ωραιότατη εμφάνιση.
Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ τόνος φρέσκος ή από κονσέρβα
250 γρ κριθαράκι βρασμένο, ξεπλυμένο με κρύο νερό και στραγγισμένο
120 γρ μαγιονέζα
λίγο μαρούλι φρέσκο τραγανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σφιχτές τομάτες κομμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 αβγά σφιχτοβρασμένα
250 γρ κριθαράκι βρασμένο, ξεπλυμένο με κρύο νερό και στραγγισμένο
120 γρ μαγιονέζα
λίγο μαρούλι φρέσκο τραγανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σφιχτές τομάτες κομμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 αβγά σφιχτοβρασμένα