Κοχύλια με κολοκυθάκια, τόνο και μανιτάρια 2 ψήφοι

Κοχύλια με κολοκυθάκια, τόνο και μανιτάρια
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ. ζυμαρικό κοχύλια ή πένες ή βίδες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες τσίλι
2 κύβοι ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών διαλυμένοι σε 1 φλιτζ. ζεστό νερό
200 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι
50 γρ. ξηρά άγρια μανιτάρια ενυδατωμένα σε καυτό νερό και ψιλοκομμένα ή 150 γρ.
μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
αλάτι
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα (προαιρ.)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και βάζουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά.
3. Προσθέτουμε τον τόνο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε με την παρμεζάνα, αν θέλουμε.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες