Υλικά (4 μερίδες)
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κοτόπουλο του 1 κιλού χωρίς πέτσα κομμένο στα δυο
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/8 κουταλάκι σαφράν (κρόκος)
1/2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
1/2 κουταλάκι κίμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/4 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
ξύσμα 2 λεμονιών
100 γρ ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες
2 κουταλιές φρέσκος κόλιαντρος ψιλοκομμένος
3/4 φλιτζ κουσκούς
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ. Αλευρώνουμε το κοτόπουλο. Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο και το μίγμα του κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 10 λεπτά.2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας 1 φλιτζ νερό, το σαφράν, το τζίντζερ, το κίμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 35 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
3. Βγάζουμε τα κόκαλα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Επαναφέρουμε τα κομμάτια στη σάλτσα με το χυμό λεμονιού, τις ελιές, το φρέσκο κόλιαντρο και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
4. Ενώ το κοτόπουλο μαγειρεύεται, βράζουμε 1,5 φλιτζ νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κουσκούς και αφήνουμε να ξαναπάρει βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα του κοτόπουλου πάνω στο κουσκούς και σερβίρουμε.