Υλικά
3 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
6 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
1 σοκολάτα σκέτη τριμμένη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλλα
6 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
1 σοκολάτα σκέτη τριμμένη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλλα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε και με ζάχαρη.
3. Βάζουμε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
5. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά
6. Χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
7. Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνουμε τα καρύδια και την κανέλλα. Εναλλάξ μετά το αλεύρι και τη μαρέγκα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για μία ώρα περίπου. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.