Κανελόνια με έξτρα κανέλα 8 ψήφοι

Κανελόνια με έξτρα κανέλα
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό κιμά
1 φλιτζάνι λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κονσέρβες τοματάκι
2 κουταλιές πελτέ
1,5 ξυλαράκι κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κανέλα σε κσόνη
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο
-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
-Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό, την σκόνη κανέλα και το μοσχοκάρυδο
-Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του
-Αφαιρείτε την κανέλα
-Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί
-Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες