Υλικά (4-6 μερίδες)
8 καλαμαράκια μέτρια
2 φλυτζάνια ρύζι για γεμιστά
2 κρεμμύδια,
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, λίγα κουκουνάρια
1 λεμόνι,
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλυτζάνι λάδι
2 φλυτζάνια ρύζι για γεμιστά
2 κρεμμύδια,
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, λίγα κουκουνάρια
1 λεμόνι,
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλυτζάνι λάδι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε πολύ καλά τα καλαμάρια, και αποχωρίζουμε τα πλοκάμια τα οποία ψιλοκόβουμε.2. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο τα κουκουνάρια το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι τα πλοκάμια και το ρύζι. Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε να σιγοβράσουν.
3. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ταψί αν πρόκειται για φούρνο ή σε κατσαρόλα ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το χυμό του λεμονιού και βάζουμε να μαγειρευτεί.