Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι και κουκουνάρια
Συνταγή με ελληνική προέλευση. Η γέμιση μπορεί να γίνει καυτερή, αν προστεθούν τσίλι, πάπρικα ή καγιέν.
Υλικά
12 μικρά ή μέτρια καλαμάρια κατά προτίμηση φρέσκα
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 κουταλάκι τοματοπολτός
1/4 φλιτζάνι σταφίδες λευκές
2 κουταλιές κουκουνάρια
1,5 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
4 κουταλιές νερό
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 κουταλάκι τοματοπολτός
1/4 φλιτζάνι σταφίδες λευκές
2 κουταλιές κουκουνάρια
1,5 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
4 κουταλιές νερό