Υλικά (4)
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
1 κολοκυθάκι
μισή πιπεριά κόκκινη
μισή πιπεριά κίτρινη
μισή πιπεριά πράσινη
1 μέτριο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
μισό φινόκιο
4-5 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
μισό ματσάκι μαϊντανό
μισό μάτσο σέλερυ
4-5 κλωνάρια άνηθο η μάραθο
λίγο τζίντζερ
λίγο θυμάρι
λίγο ρίγανη
Για τη σάλτσα
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο
μέλι
σιναπόσπορο
μυζήθρα ανάλατη η μανούρι
1 κολοκυθάκι
μισή πιπεριά κόκκινη
μισή πιπεριά κίτρινη
μισή πιπεριά πράσινη
1 μέτριο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
μισό φινόκιο
4-5 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
μισό ματσάκι μαϊντανό
μισό μάτσο σέλερυ
4-5 κλωνάρια άνηθο η μάραθο
λίγο τζίντζερ
λίγο θυμάρι
λίγο ρίγανη
Για τη σάλτσα
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο
μέλι
σιναπόσπορο
μυζήθρα ανάλατη η μανούρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά σε μικρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ (τα λαχανικά είναι καλό να έχουν μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε).Ρίχνετε χοντρό αλάτι, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύετε αρκετά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα και βάζετε τόσο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, μέλι και σιναπόσπορο όσο σας αρέσει, περιχύνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε πολύ καλά,
Δεν πρέπει η σάλτσα μετά το ανακάτεμα να μένει στο πάτο του μπολ, παρά μόνο να έχει πάει επάνω στα υλικά μας. Άρα δεν πρέπει να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα.
Συνοδεύεται με κριτσίνια πολύσπορα και με φρέσκια μυζήθρα ανάλατη η μανούρι αφού πρώτα τα έχετε ψήσει για 10-15 λεπτά σε μέτριο φούρνο.