Υλικά (4 μερίδες)
310 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι ή μακαρονάκι κοφτό
3 σκελίδες σκόρδο
225 γρ. ντοματάκια κίτρινα
225 γρ. ντοματάκια κόκκινα
1/2 αγγούρι
1 χούφτα μαύρες ελιές ξεσποριασμένες
2 κουταλιές φρέσκα τσάιβς
1 χούφτα φρέσκος βασιλικός
7 κουταλιές έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλιές λευκό ξύδι
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό μαζί με το σκόρδο και στραγγίζουμε.2. Διαχωρίζουμε το σκόρδο από το ζυμαρικό. Βάζουμε το πρώτο σε ένα πιατάκι για τη σάλτσα και το ζυμαρικό σε ένα μπολ.
3. Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και τις μαύρες ελιές σε μικρά κομμάτια το μισό μέγεθος του ζυμαρικού και τα βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος. Χοντροκόβουμε τα μυρωδικά και τα βάζουμε επίσης στο μεταλλικό σκεύος.
4. Με ένα πιρούνι λιώνουμε το βρασμένο σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι και το βάζουμε στη σαλάτα.
5. Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και το καρύκευμα.