Υλικά (8 μερίδες)
500 γρ πένες ή άλλο μέτριο ζυμαρικό
1 βαζάκι (350 γρ.) ψητές κόκκινες πιπεριές, ξεπλυμένες,
στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 βαζάκι (350 γρ.) μαρινάτες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες
και χοντροκομμένες
1 φλιτζ. τυρί προβολόνε ή παρμεζάνα κομμένο σε κύβους
1 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
1/3 φλιτζ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
2/3 φλιτζ. ιταλικό ντρέσινγκ
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
καυτερές πιπερίτσες κομμένες σε φέτες (προαιρ.)
1 βαζάκι (350 γρ.) ψητές κόκκινες πιπεριές, ξεπλυμένες,
στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 βαζάκι (350 γρ.) μαρινάτες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες
και χοντροκομμένες
1 φλιτζ. τυρί προβολόνε ή παρμεζάνα κομμένο σε κύβους
1 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
1/3 φλιτζ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
2/3 φλιτζ. ιταλικό ντρέσινγκ
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
καυτερές πιπερίτσες κομμένες σε φέτες (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε την πιπεριά, την αγκινάρα, το τυρί, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το βασιλικό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά.
3. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστο πριν σερβίρουμε.