Υλικά (6 μερίδες)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 λεπτά πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ξεσπορισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
1/8 κουταλιά νιφάδες κόκκινου πιπεριού λιωμένες
2 κουταλιές νερό
1 φλυτζ κριθαράκι βρασμένο
1/4 φλυτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1/4 κουταλιά αλάτι
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
Προαιρετικό:
1 κουταλιά παρμεζάνα τριμμένη
4 λεπτά πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ξεσπορισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
1/8 κουταλιά νιφάδες κόκκινου πιπεριού λιωμένες
2 κουταλιές νερό
1 φλυτζ κριθαράκι βρασμένο
1/4 φλυτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1/4 κουταλιά αλάτι
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
Προαιρετικό:
1 κουταλιά παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε 2 ΚΑ λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τις νιφάδες πιπεριού. Σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.2. Στραγγίζουμε το καυτό κριθαράκι και το βάζουμε στο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας πάνω από μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ώστε το κριθαράκι να απορροφήσει τη γεύση.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα, αν βάζουμε και σερβίρουμε.