Εύκολο κι ελαφρύ γλυκό με δαμάσκηνα
Το αγαπημένο μου γλυκό του Σεπτεμβρίου με τα πρώτα δαμάσκηνα από το δέντρο που έχω στον κήπο μου. Το γλυκό την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμο!
Υλικά (20 κομμάτια)
125 γρ. βούτυρο (αdoro ή βιτάμ)
125 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
4 μεσαία αυγά
250 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
2 κ.γ. baking powder
περίπου 1 1/2 κιλά δαμάσκηνα
τριμμένη φρυγανιά
κανέλα
125 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
4 μεσαία αυγά
250 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
2 κ.γ. baking powder
περίπου 1 1/2 κιλά δαμάσκηνα
τριμμένη φρυγανιά
κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο προσθέτοντας σιγά σιγά τα αυγά και τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει. Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο κι αλευρωμένο μεγάλο ταψί. Η ζύμη πρέπει να είναι μία λεπτή στρώση στο ταψί.Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε σε τέταρτα και τα απλώνουμε σε σειρές πάνω στη ζύμη. Στο τέλος πασπαλίζουμε το γλυκό με το τρίμμα φρυγανιάς, λίγη ακατέργαστη ζάχαρη και κανέλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγη σαντιγύ.
|