Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ τοματάκια κομμένα στη μέση
150 γρ τυρί φέτα κομματιασμένη
1/3 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια κομμένες στη μέση
1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους των 12 χιλιοστομέτρων
180 γρ φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση σταυρωτά
250 γρ ζυμαρικό κοχύλι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουτάλι τσαγιού ρίγανη ξηρή τριμμένη
1/4 κουτάλι τσαγιού πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
150 γρ τυρί φέτα κομματιασμένη
1/3 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια κομμένες στη μέση
1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους των 12 χιλιοστομέτρων
180 γρ φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση σταυρωτά
250 γρ ζυμαρικό κοχύλι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουτάλι τσαγιού ρίγανη ξηρή τριμμένη
1/4 κουτάλι τσαγιού πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσουμε το ζυμαρικό. Αναμιγνύουμε τις τομάτες, το τυρί και τις ελιές σε ένα μεγάλο μπολ.2. Αλατίζουμε το νερό που βράζει. Βάζουμε το κολοκυθάκι σε ένα κόσκινο, που το βάζουμε στο βραστό νερό, σε τρόπο που να σκεπάζει το κολοκυθάκι. Το αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα και μετά το βγάζουμε από το νερό.
3. Κάνουμε το ίδιο με τα φασολάκια μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά τραγανά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τα φασολάκια στο μίγμα της τομάτας.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στο μίγμα της τομάτας. Ρίχνουμε λάδι, προσθέτουμε τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.