Υλικά
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
1/2 κιλό ροδάκινα
χυμό 1 λεμονιού
2 φλ. νερό
1/2 κιλό ροδάκινα
χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζετε για 5 λεπτά την ζάχαρη με το νερό να γίνουν σιρόπι. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.Καθαρίζετε τα ροδάκινα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα λιώνετε στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Τα ρίχνετε στο κρύο σιρόπι μαζί με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Βάζετε την γρανίτα στην κατάψυξη και όταν αρχίσει να πήζει την ξαναανακατεύετε. Την τοποθετείτε και πάλι στην κατάψυξη.
Όταν πήξει καλά την σερβίρετε σε στενόμακρο ποτήρι με σιρόπι της αρεσκείας σας.