Ελαφρύ σορμπέ βατόμουρο 2 ψήφοι

Ελαφρύ σορμπέ βατόμουρο
 
 

Υλικά

2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα, αποψυγμένα
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα χωρίς λιπαρά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
γαρνίρισμα:
κλαδάκι φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μπόλ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στη κατάψυξη για 9 ώρες ή μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ μερίδα-μερίδα μέχρι να μαλακώσει. Σκεπάζουμε και ξαναβάζουμε στη κατάψυξη για άλλες 4 ώρες.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες