Υλικά
6 μεγάλα αυγά
300 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
100 ml κρέμα γάλακτος
λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
300 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
100 ml κρέμα γάλακτος
λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη ώσπου να πάρουνε ένα αφρώδες και σχεδόν άσπρο μιγμα. Λιώνουμε τη μισή κουβερτούρα στον ατμό μαζί με τη μαργαρίνη πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να μην καίει. Αφού την αφήσουμε να κρυώσει λιγάκι, την προσθέτουμε στο μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά: το αμύγδαλο, το αλεύρι και το εσάνς. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια των αυγών ώσπου να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο πρώτο υλικό ανακατεύοντας παρά πολύ προσεκτικά, με αργές και απαλές κινήσεις ίσα ίσα για να αναμιχθούν τα υλικά μεταξύ τους.Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα για τούρτα των 24 εκατοστών (αφού πρώτα την έχουμε αλείψει με λίγη μαργαρίνη για να μην κολλάει) και ψήνουμε την τούρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Βγάζουμε την τούρτα από το φούρνο όταν είναι έτοιμη και την αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ λιώνουμε και το άλλο μισό της κουβερτούρας με την κρέμα γάλακτος και αλείφουμε ομοιόμορφα την τούρτα αφού έχει κρυώσει και την έχουμε βγάλει από τη φόρμα.
|