Αχλαδιά με σοκολάτα 1 ψήφοι

Από ΕΛΕΝΗ Ν.
Αχλαδιά με σοκολάτα
Απλά τέλειο...
 
 

Υλικά (8 κομμάτια)

8 αχλάδια
3 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
250 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά κορν φλάουρ (προαιρετικά)
αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα βράζουμε σε 3 κούπες νερό για 15-20 λεπτά σε σιγανή φωτιά προσθέτοντας τη ζάχαρη, τη βανίλια και προαιρετικά το κορν φλάουρ. Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ενώ συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε την κουβερτούρα να λιώσει μέσα στο σιρόπι που βράζει. Αφού λιώσει την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αχλάδια σε μια πιατέλα και τοποθετούμε στη μέση της πιατέλας ένα μπολάκι. Περιχύνουμε τα αχλάδια με λιωμένη σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Τη σοκολάτα που θα περισσέψει τη βάζουμε μέσα στο μπολάκι που έχουμε τοποθετήσει στο κέντρο της πιατέλας.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες