Υλικά (4 μερίδες)
4 αχλάδια
2 1/2 κούπες νερό
3 γαρίφαλα
χυμό από 1 λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για τη σάλτσα:
200 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 1/2 κούπες νερό
3 γαρίφαλα
χυμό από 1 λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για τη σάλτσα:
200 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε την καρδιά τους χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι. Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.Ζεσταίνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Σάλτσα σοκολάτας:
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχεία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν ομογενοποιηθεί η σάλτσα προσθέτουμε κομματιασμένη τη σοκολάτα για να λιώσει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και να δέσει.
Σερβίρουμε τα αχλάδια περιχυμένα με σάλτσα σοκολάτας από πάνω.
|