Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό αρνί (μπούτι)
1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
3 φλιτζάνια νερό αλάτι και πιπέρι
1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
3 φλιτζάνια νερό αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ροδίσει
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί
-Αφού ψηθεί το μεταφέρετε σε ένα ταψί
-Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει. Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει
-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι