Υλικά
1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. ανθόνερο
γαρύφαλλα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. ανθόνερο
γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Βράζετε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει και να γίνει σιρόπι, περίπου 8 με 10 λεπτά.Όταν το σιρόπι κρυώσει το ανακατεύετε με τα αμύγδαλα, αρκετή ώρα να ζυμωθούν καλά. Ρίχνετε και το ανθόνερο και το ζυμώνετε λίγο ακόμα. Παίρνετε κομμάτια ζύμης και πάθετε αμυγδαλωτά στο σχήμα μικρού αχλαδιού. Τα τυλίγετε σε μπόλικη ζάχαρη άχνη, και στην κορυφή καρφώνετε από ένα γαρύφαλλο. Τα βάζετε στα ειδικά χαρτάκια και είναι έτοιμα.