Τσίζκεηκ το Ελληνικό
Μυρωδάτο μέλι με δροσερό γιαούρτι, σουσάμι, φουντούκια, αμύγδαλα, κανέλα. Πιο παραδοσιακό δεν γίνεται. Γίνεται;
Υλικά (6-8 μερίδες)
1 πακέτο μπισκότα κανέλας 250 γρ.
1 κ.σ. μέλι
5 κ.σ βιτάμ λιωμένο
1 φυτική σαντιγί πράσινη
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πλάκα παστέλι σουσάμι
1 πλάκα παστέλι φουντούκι-αμύγδαλο
1 κ.σ. μέλι
5 κ.σ βιτάμ λιωμένο
1 φυτική σαντιγί πράσινη
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πλάκα παστέλι σουσάμι
1 πλάκα παστέλι φουντούκι-αμύγδαλο
Εκτέλεση
Σπάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, αναμειγνύουμε το βιτάμ και το μέλι, απλώνουμε σε πυρέξ ή βάση τούρτας με στεφάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ να αφρατέψει, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το λεμόνι χτυπώντας μέχρι να ενωθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε άχνη αν το προτιμάμε γλυκύτερο.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου. Σπάζουμε τα παστέλια στο μούλτι, τα απλώνουμε πάνω στην κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Στο σερβίρισμα προαιρετικά προσθέσουμε μέλι.