Υλικά (2 φλ.)
1 φλιτζ. κινόα
2 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα το 1,5 λίτρου βάζουμε 1 φλιτζ. κινόα και 2 φλιτζ. νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, δηλ. όπως το ρύζι. Σε αντίθεση όμως με το ρύζι, μπορούμε να ανακατέψουμε την κινόα αρκετές φορές, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.Θα ξέρουμε πως η κινόα έγινε όταν οι σπόροι θα έχουν γίνει διαφανείς από λευκοί και το σπειροειδές εσωτερικό θα έχει αποσπασθεί.
|