Κινόα με κάρυ
Μια ελαφριά γεύση κάρυ που κάνει τη νόστιμη κινόα ένα σπουδαίο παράπλευρο πιάτο για πλήθος κύριων πιάτων.
Υλικά (2)
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή όσο χρειάζεται
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. κινόα
2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά σκόνη κάρυ ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά σκόνη τσίλι
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. κινόα
2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά σκόνη κάρυ ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά σκόνη τσίλι
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε αναδεύοντας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κινόα και μαγειρεύουμε αναδεύοντας μέχρι φρυγανιστεί ελαφρά, περίπου για 5 λεπτά.2. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 25 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.