Υλικά (2-3)
250 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνια φρέσκα
1/2 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
250 γρ. σπανάκι φρέσκο σχισμένο
1/2 φλ. παχιά κρέμα
3/4 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/2 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
250 γρ. σπανάκι φρέσκο σχισμένο
1/2 φλ. παχιά κρέμα
3/4 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε για 3 λεπτά και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σε μια βαριά αντικολλητική κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3 μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το σπανάκι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και την κρέμα στο μίγμα σπανακιού. Ανεβάζουμε τη φωτιά προς δυνατή και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι η κρέμα να πήξει ελαφρά.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τυρί και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.