Στήθη γαλοπούλας με κρεμμύδια χωριάτικα (tacchino con cipolle alla contadina)
'Αγνωστο γιατί τα λένε χωριάτικα. Είναι όμως νόστιμα.
Υλικά (4 μερίδες)
400 γρ. στήθος γαλοπούλας κομμένο σε λωρίδες
400 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο (μπορούμε και λιγότερο, αναπληρώνοντας με ελαιόλαδο)
2-3 κουτάλες ζωμού
1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μάτσο σχοινόπρασο τεμαχισμένο (ή και άνηθο)
αλάτι και πιπέρι
400 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο (μπορούμε και λιγότερο, αναπληρώνοντας με ελαιόλαδο)
2-3 κουτάλες ζωμού
1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μάτσο σχοινόπρασο τεμαχισμένο (ή και άνηθο)
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν καλά, περίπου για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τη σκουραίνουμε για 10 λεπτά, βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση, προσθέτουμε αρκετό ζωμό ώστε να σκεπάσει μερικά τη γαλοπούλα και την σιγιβράζουμε μέχρι να γίνει τρυφερή. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε.Σημ. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μισό φλιτζ. παχιά κρέμα, που βοηθάει τα υλικά να δέσουν μαζί. Πηγαίνει ωραία με ρύζι ή με πολέντα.
|