1 βρασμένη κότα με τα εντόσθια 1 πράσο 1 ρίζα σέλερυ 1 ματσάκι μαϊντανό 1 κρεμμύδι αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξεις το ζωμό, βάλε την κότα με τα εντόσθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό. Δέσε μαζί το πράσο, το σέλερυ και το μαϊντανό. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Αφού πάρει βράση, σκέπασέ το και άσε το να βράσει για 2 ώρες, ενώ αφαιρείς τις ακαθαρσίες από την επιφάνεια. Στράγγιξε το ζωμό και ρύθμισε τη γεύση του. `Οταν κρυώσει, βάλτο στο ψυγείο ώσπου να το χρειασθείς. Αφαίρεσε το λίπος από την επιφάνεια.