Υλικά (4 μερίδες)
4 κουταλάκια βούτυρο
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
1/8 φλιτζ. χυμός λεμονιού
3 κουταλάκια κάπαρη στραγγισμένη
18 ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κομμάτια τόνος στραγγισμένος
500 γρ. ζυμαρικό πένες
4 κουταλάκια βούτυρο (το βάζουμε στο τέλος)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
1/8 φλιτζ. χυμός λεμονιού
3 κουταλάκια κάπαρη στραγγισμένη
18 ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κομμάτια τόνος στραγγισμένος
500 γρ. ζυμαρικό πένες
4 κουταλάκια βούτυρο (το βάζουμε στο τέλος)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μια χύτρα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τον τόνο και τον κομματιάζουμε με το πιρούνι. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας απαλά.
3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τη σάλτσα στο καυτό ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.