Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 πράσινη πιπεριά ψημένη, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
4 τομάτες ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες ή 1 κονσέρβα των 400 γρ.
1/2 μίσχος σέλερι κομμένος σε λεπτές φέτες
1 μικρό καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
τζίντζερ τριμμένο
500 γρ. πέννες ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
1/2 φλιτζ. ελαφριά κρέμα
6-8 φύλλα βασιλικός (ή λίγος ξηρός βασιλικός) χοντροκομμένος
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την πιπεριά, τις τομάτες, τις γαρίδες και λίγο τζίντζερ. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας καλά.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με την κρέμα, το βάζουμε σε ένα ζεσταμένο βαθύ μπολ σερβιρίσματος και το αναμιγνύουμε απαλά με τη σάλτσα γαρίδας και με το βασιλικό.
3. Σερβίρουμε αμέσως.