Ζυμαρικό με γαρίδες φλαμπέ
Αυτή είναι μια πολύ πιο εξημερωμένη εκδοχή υων «Μεθυσμένων Γαρίδων»,
ενός παραδοσιακού καντονέζικου πιάτου, στο οποίο ζωντανές γαρίδες
βουτιούνται σε ηδύποτο ρυζιού με μεγάλη περιεκτικότητα οινοπνεύματος,
το οποίο χωνεύουν και μετά τις αναφλέγουν (φλαμπέ). Στην παρούσα συνταγή
οι ωμές γαρίδες σοτάρονται για λίγο σε μια μικρή ποσότητα πολύ καυτού
ελαιόλαδου και μετά γίνονται φλαμπέ με τεκίλα.
ενός παραδοσιακού καντονέζικου πιάτου, στο οποίο ζωντανές γαρίδες
βουτιούνται σε ηδύποτο ρυζιού με μεγάλη περιεκτικότητα οινοπνεύματος,
το οποίο χωνεύουν και μετά τις αναφλέγουν (φλαμπέ). Στην παρούσα συνταγή
οι ωμές γαρίδες σοτάρονται για λίγο σε μια μικρή ποσότητα πολύ καυτού
ελαιόλαδου και μετά γίνονται φλαμπέ με τεκίλα.
Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. λιγκουίνια ή φετουτσίνια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
500 γρ. ωμές γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φρέσκες καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε ραβδάκια ζεματισμένα
250 γρ. σπαράγγια κομμένα σε μήκη των 4 εκ. ζεματισμένα
1 φλιτζ. «χρυσή» τεκίλα
1 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο κομμένο
3 γλυκολέμονα κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα καρότα και τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.2. Ζεσταίνουμε την τεκίλα σε ένα κατσαρολάκι και την αναφλέγουμε. Τη χύνουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα. Όταν σβήσει η φλόγα, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ρίχνουμε κατ? ευθείαν στη σάλτσα. Προσθέτουμε το κόλιαντρο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε κατ? ευθείαν από την κατσαρόλα. Στίβουμε από μισό γλυκολέμονο πάνω από κάθε μερίδα στο τραπέζι.