Υλικά (4-5 μερίδες)
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
125 γρ. λάδι
1 1/2 ποτήρι νερό
κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
125 γρ. λάδι
1 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρέας να σωταριστεί καλά. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί, τόσο όσο να μισοσκεπαστεί η τηγανιά, αφήνουμε 5' να βράσει με το κρασί και έπειτα ρίχνουμε το νερό.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν εξατμιστούν τελείως τα υγρά, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και μόλις μείνει με το λαδάκι του, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Η τηγανιά είναι έτοιμη!!!
Αν θέλουμε προσθέτουμε και μισή κουταλιά του γλυκού πάπρικα ενώ αν πάλι μας αρέσει το κόκκινο κρασί, μπορούμε να βάλουμε κόκκινο.