Υλικά (4 μερίδες)
2 φλυτζάνια χυλοπίτες, βρασμένες και στραγγισμένες
4 κουταλιές ζάχαρη σκούρα
2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
4 κουταλιές βούτυρο
λίγη κανέλα
4 κουταλιές ζάχαρη σκούρα
2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
4 κουταλιές βούτυρο
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.2. Βάζουμε τις μισές χυλοπίτες και τα μήλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ζάχαρη και λίγη κανέλα. Βάζουμε κομμάτια το μισό βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.
3. Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε (ή το αφήνουμε ξεσκέπαστο προς το τέλος του ψησίματος για να πάρει η επιφάνεια μια ωραία, τραγανή, υφή.)