Υλικά
1 φλ. λάδι
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
4 φλ. νερό
1 και 1/2 φλ. ζάχαρη
τον χυμό από ένα λεμόνι
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κιλού δαμάσκηνα ξερά
200 γρ. καρυδόψιχα
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλ. νερό
2 κ. σ.μπράντυ
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
4 φλ. νερό
1 και 1/2 φλ. ζάχαρη
τον χυμό από ένα λεμόνι
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κιλού δαμάσκηνα ξερά
200 γρ. καρυδόψιχα
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλ. νερό
2 κ. σ.μπράντυ
Εκτέλεση
1 . Ετοιμάζουμε το χαλβά. Καβουρδίζουμε με το λάδι το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει χρώμα. Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το νερό το χυμό λεμονιού, τη φλούδα και την κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο σιμιγδάλι και το βράζουμε ώσπου να πήξει.2. Βάζετε τα αχλάδια με τη ζάχαρη, το νερό και το μπράντυ σε κατσαρόλα να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν .Βγάζετε από τα δαμάσκηνα τα κουκούτσια και στη θέση τους βάζετε 1 καρύδι. Τα αφήνετε κατά μέρος όση ώρα ετοιμάζετε το χαλβά.
3. Στρώνετε σε φόρμα βαθιά τη μισή ποσότητα από τα αχλάδια, Ρίχνετε πάνω στα αχλάδια τη μισή ποσότητα του χαλβά, Βάζετε τα δαμάσκηνα στη μέση ρίχνετε τον υπόλοιπο χαλβά και από πάνω τα υπόλοιπα αχλάδια στη φόρμα. Αναποδογυρίζετε την φόρμα στην πιατέλα και σερβίρετε.