Υλικά (1 ταψί)
2 ποτήρια νισεστέ
4 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι άσπρα αμύγδαλα κομμένα στη μέση
4 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι άσπρα αμύγδαλα κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
Βάζω τη ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό να βράσει. Διαλύω το νισεστέ με 2 ποτήρια νερό και το υπόλοιπο νερό το βράζω. Αφήνω τη ζάχαρη να πάρει έντονο καστανό χρώμα τη βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα το βραστό νερό. Προσοχή να μην καείτε γιατί βράζει. Το βάζω πάλι στη φωτιά που χαμηλώνω λίγο, ρίχνω το διαλυμένο νισεστέ και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Αφήνω να βράσει κι αν κάνει κομπαλάκια δεν υπάρχει πρόβλημα, θα διαλυθούν. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ρίχνω το λάδι και ανακατεύω από έξω προς τα μέσα μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι. Το βγάζω από τη φωτιά ρίχνω τα αμύγδαλα και το βάζω σε ταψάκι. Το στρώνω με το κουτάλι ρίχνω πάνω μπόλικη ζάχαρη και το βάζω λίγο στο γκριλ μέχρι να πάρει από πάνω χρώμα καραμέλας. Το αφήνω να κρυώσει και μετά το κόβω σε κομμάτια.Προσοχή: Θέλει πολλή ώρα ανακάτεμα μέχρι να δέσει το νισεστέ.
|