Υλικά (4 μερίδες ελαφρού γεύματος)
250 γρ. ζυμαρικό ολικής άλεσης (βίδες)
6 αντσούγες κονσέρβας στραγγισμένες
12 μαύρες ελιές
220 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι στραγγισμένος
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό κομμένο
1 κουταλιά φρέσκα τσάιβς ψιλοκομμένα
1 αυγό σφιχτοβρασμένο κομμένο σε φέτες,
Ντρέσινγκ μουστάρδας:
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά λευκό ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
6 αντσούγες κονσέρβας στραγγισμένες
12 μαύρες ελιές
220 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι στραγγισμένος
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό κομμένο
1 κουταλιά φρέσκα τσάιβς ψιλοκομμένα
1 αυγό σφιχτοβρασμένο κομμένο σε φέτες,
Ντρέσινγκ μουστάρδας:
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά λευκό ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό, το ξαναστραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.2. Κόβουμε τις αντσούγες στη μέση κατά μήκος. Τυλίγουμε από μια λωρίδα αντσούγας γύρω από κάθε ελιά και την στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα (εναλλακτικά βγάζουμε το κουκούτσι από την ελιά και την παραγεμίζουμε με αντσούγα). Βάζουμε το ζυμαρικό, τις τυλιγμένες με αντσούγα ελιές, τον τόνο, το μαϊντανό και τα τσάιβς σε ένα μπολ σαλάτας.
3. Για το ντρέσιγκ, βάζουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ξύδι και μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση σε ένα σέηκερ και το κτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του αυγού και σερβίρουμε.